Tūrisms

Laivošanas svētki “Bārtas pumpurs 2017”

 

13. maijā Bārtas upē pulcējās laivot gribētāji uz ikgadējiem laivošanas svētkiem “Bārtas pumpurs”. Svētku laikā dalībnieki devās upē no starta punkta Dunikas pagastā uz maršruta noslēgumu kempingā “Ods” Bārtas pagastā.

“Bārtas Pumpurs” – tā ir pasakaina atpūta, laivojot Bārtas upes gleznainajos līkločos! Distances garums ir aptuveni 12 km, tāpēc piemērots ikvienam – gan ģimenēm ar bērniem, gan draugu pulciņiem. Bez tam distancē iespējams piedalīties dažādās veiklības un atjautības aktivitātēs speciālos kontrolpunktos. Distances noslēgumā kempingā “Ods” ikvienu sagaidīja garda zupa un kempinga saimnieku firmas zīme “Medījumu putra”.

Tāpat, izejot kontrolpunktus, dalībniekiem bija iespēja saņemt lieliskas balvas no dažādiem “Bārtas pumpura” atbalstītājiem. Paldies Priekules maizes ceptuvei, SIA “Kurzemes gaļsaimieks”, kempingiem “Ods” un “Zvejnieki”, aktīvās atpūtas centram “Kuršu Vikingu apmetne”, stādaudzētavai “Cielavas” un “Escape Room Karosta”, kā arī SIA “Compaqpeat” un dizaina rotaļlietu ražotājam “Lavendertoys”!

Svētkus rīko SIA “Tūrisma attīstības grupa” un  biedrība “Tūrisma klubs “OGA”” sadarbībā ar Grobiņas, Nīcas, Priekules un Rucavas novadu pašvaldībām ar mērķi popularizēt laivošanu Bārtas upē, vienlaikus vairojot laivotāju zināšanas par Bārtas upi, kā arī Grobiņas, Nīcas, Priekules un Rucavas novadiem, to apkārtni un dabas bagātībām. 

Ielūdzu arī Tevi, lasītāj, uz “Bārtas pumpuru 2018”, jau nākamajā maijā!

 

Priekules novada tūrisma darba organizators Uldis Strēlis

 

 

Atpakaļ