Notikumi

Sadarbība Lieldienās

Kalētu pirmsskola kopā ar Mažeiķu silīti bērnudārzu “Linelis” piedalījās starptautiskā projektā “Lieldienas Lietuvā un Lieldienas Latvijā”. Projekts notika martā un aprīlī.

Projekta mērķis dalīties labajā pieredzē – Lieldienu tradīcijās – kopīgās un atšķirīgās. Kopīgais ir Lieldienu atribūts – ola – krāsošana, slēpšana un meklēšana, svētku galds. Atšķirīgais – Lietuvā pirms Lieldienām tiek svētītas verbas. Tas ir pušķis, kas veidots no kadiķu un pūpolu zariem vai no dažādiem sausiem ziediem. Latvijā Lieldienās šūpojas, min mīklas. Lietuvā olas krāso Lieldienu māmiņa, Latvijā – Lieldienu zaķis.

Projekta laikā tika organizēts Lieldienu kartīšu konkurss. Kartītes darināja bērni kopā ar vecākiem. Kartīšu fotogrāfijas sūtījām uz Mažeiķiem vērtēšanai.

Tā kā klātienē tikties nav iespējams, tad gatavojām virtuālo koncertu. Mācījāmies lietuviešu dziesmu “Ridu, ridu”, latviešu tautas deju “Oira, oira” un veidojām videorullīti “Ķer to zaķi ciet!” Savukārt Mažeiķu bērni dziedāja latviešu tautas dziesmu “Kur tu teci, gailīti mans” un dejoja lietuviešu tautas deju. Tikšanās un koncerts notika tiešsaistē 7. aprīlī.

Paldies vecākiem par atbalstu un Lieldienu kartītēm! Par zaķu izstādi liels paldies mazās un četrgadīgo grupas bērniem un vecākiem.

Saulainu, labām domām un priecīgiem mirkļiem piepildītu pavasari!

 

Kalētu Mūzikas un mākslas pamatskolas

direktores vietniece pirmsskolā

Rūta Feldmane

 

Atpakaļ